Invelite in ziare.

Răspundeţi la aceasta postare

In lada in frigider?

Răspundeţi la aceasta postare

În straturi de fîn.

Răspundeţi la aceasta postare

Īn lādițe și īn beci

Corect!

Și să puneți obligatoriu numai fructe sănătoase. Succes!

Răspundeţi la aceasta postare

In beci, garaj, intr-o ladită, infasurate bucată cu bucată in ziar.

Nu este toxic?

iulia79 servetele, hartie alba, fiecare ce are ?

Răspundeţi la aceasta postare

luminita43296 ne ajuti si pe noi cu un sfat??multumesc.

Răspundeţi la aceasta postare

in beci sau o magazie unde nu ingheata in ladite!!! eu am tinut merelele pana prin feb puse simple fara fan sau ziar le mai controlam din cand in cand!!!!

Răspundeţi la aceasta postare

Eu pastrez merele,gutuile perele in ladite,cate un rand invelite in ziar,coli de hartie sau fan ( e foarte bine cu fan in beci) in camara, nu am beci,e bine si in garaj,undeva sa nu inghete,dar nici o temp mare sa nu fie maxim 10 grade. E bine sa fie invelite individual pt ca daca se strica si nu vedem nu transmit ciuperca celorlate.

Răspundeţi la aceasta postare

Fiecare învelite în ziar și puse apoi frumos în cutie de carton la rece,si periodic învârtit sa nu se strice vreunul.

Răspundeţi la aceasta postare

Chiar,acum lucrez la așa ceva.Merele se culeg f ușor se sortează sa nu aibă nimic pe fata mărului(bătut urît cu gauri prin el etc.) Daca ai punngi mici de hîrtie,gen cafea sau altceva se pun cite un măr in pungulițe și se așează peotcu mîna raft sau lădițe de plastic sau alt fel de lădițe fiecare gospodar ce are Cele rămase de la sortare dar culese t

Răspundeţi la aceasta postare

Tata le punea în beci pe un pat unde punea fan înainte și aveam mere și pere până în postul Paștelui.Era o condiție totuși! Le aduna întotdeauna cu mana din pom spunea el sa nu se lovească.

Asa facea bunicul meu?

Ce ne mai certa cand aruncam merele in roaba?noi ne amuzam.

Da și noi copiii fiind făceam tot ce știam noi?

Răspundeţi la aceasta postare

Merele ca sā stea bine trebuie culese cu mīna nu trebuie sā fie lovite și īn beci līngā ele se pune o gāleatā cu apā sau poate un butoi pentru a fi toteauna proaspete,cā ele consumā foarte mult oxigen.

Umiditatea este importanta...nu trebuie sa se zbârceasca.se pot pastra in nisip umezit când este uscat sau vase cu apa puse pentru a mentine umiditate constanta pe parcursul ierni. Nu am stropit niciodată cu apa mere in lăsată si nu stiu cum reacționează...dar in nisip umed si cu vase cu apa.am avut până în mai.

Răspundeţi la aceasta postare

Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva, DAR PERELE CUM TREBUIESC PASTRATE PE TIMP DE IARNA??

Tot ca merele dar cel mai bine stau īn fīn

gina5 cred că tot așa...

Răspundeţi la aceasta postare

tot cu mîna se pun departe și se consumă prima data.Daca nu ai pungi de hîrtie pui i lădițe sau in altceva un strat de mere un strat de hîrtie mai groasa gen sac de ciment..Se păstrează la temperatura constanta și puțin aerisita și se controlează din cînd în cînd.Eu personal aplic aceasta metoda și da rezultate bune

Am și eu un par de toamnă ale cărui fructe se culeg verzi. Problema e ca indiferent în ce le pun se coc toate odată și trebuie consumate. Majoritatea se aruncă. E cineva în cunoștință de cauză cum se păstrează?

Răspundeţi la aceasta postare

Buna seara!un sfat cer..am un lamai (pomisor)cum il salvez de paduchi sau pureci nu stiu ce sunt.va multumesc anticipat!

Stropeștel cu soluție pentru trandafiri este la florārie.

cosinziana9556 multumesc!seara buna

aurora987 pentru inceput.o lingurița de feeri la o jumatate de apa In fiecare dimineata...dar depinde ce fel de păduchi are...daca este musculita alba de seră...trebuie să cumperi mospilan si sa dati din 5 in 5 in 5 zile pe spatele frunzelor..…#

gheorghita65 multumesc fr!

Răspundeţi la aceasta postare

In beci învelite in ziar sau în alte alocuri răcoroase

Răspundeţi la aceasta postare

Dar,avind multe mere le urc in pod le pun Intr o lada mare de lemn(bineînțeles triate ) și le acopăr sa nu înghețe și de Paști,am mere In lada le pun de a valma fara sa le bat.Eu am un soi de mere cu coaja verde netedă și așa rămîne pină o consumi sau atunci,sunt parfumate și la noi in sat se numesc Sălcii.

Răspundeţi la aceasta postare

Cînd termin am sa postez fotografii,acum nu am timp.Asa.pastrez și perele de toamna cu mențiunea,că la ele mă uit mai des.

Răspundeţi la aceasta postare

În beci, in lădițe. Fără ziare, fără nimic. Eu am tone, cum ar fi să stau să le înfășor pe fiecare!

Si nu le stropiti cu nimic sa tina...se strica foarte repede unele peste altele

.

Le fac tratamentele necesare cât sunt in pom pentru a nu avea rapăn sau vierme. Au fost ani in care nu am avut lazi suficiente, așa cum cred că o să fie și anul acesta, și le-am pus in paturi din scânduri aveau peste un metru înălțime.

Răspundeţi la aceasta postare

In beci(pivniță) în lădițe și cu hârtie de ziar între ele...

Răspundeţi la aceasta postare

Înainte de îngheț, ținute într-un loc foarte răcoros, și în pivniță când va da înghețul!

Răspundeţi la aceasta postare

Răspundeți la acest subiect

Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a face diferența între calculatoarele individuale, setările de servicii personalizate, scopurile analitice și statistice, personalizarea conținutului și difuzarea anunțurilor. Acest site poate conține și module cookie terță. Dacă continuați să utilizați site-ul, presupunem că acesta corespunde cu setările curente, dar le puteți modifica oricând. Mai multe informații aici: Politica de confidențialitate și de folosire a cookie-urilor