Intrebare va rog pentru cei priceputi la muraturi.Am pus prima...

Intrebare va rog pentru cei priceputi la muraturi.Am pus prima data castraveti din gradina in borcan cu sare si apa la soare,e normal sa fie tulbure apa si sa faca spuma? multumesc?

E ok.,sa -le consumati inainte sa se inmoaie.!!!

Răspundeţi la aceasta postare

Da e normal. Din cauza caldurii se tulbura apa si face spume pentru ca fermenteaza. Puneti borcanele la racoare nu vor mai fermenta.

Răspundeţi la aceasta postare

De la caldura cred si eu am patit asa si ca e saramura,dar sunt buni si asa

Răspundeţi la aceasta postare

Puneți și oțet

Deja stricam reteta.!!!

Răspundeţi la aceasta postare

Nu

Răspundeţi la aceasta postare

Pentru consum imediat e normal,au fost la soare nu la fel si pentru iarna

Răspundeţi la aceasta postare

Acesta e procesul de murare nu trebuie desfăcut capacul în acest timp, duda ce sta din fermentat se desface

Răspundeţi la aceasta postare

Puneți-i în beci,să se răcorească și dați iama în ei...

Răspundeţi la aceasta postare

Nu țin pentru iarnă, consumatii

Răspundeţi la aceasta postare

E normal, dupa ce ii bagati la frigider o sa se limpezeasca.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu este normal!Devin moi castravetii

Răspundeţi la aceasta postare

La soare nu am auzit ca se poate pune dar stiu ca se face ptr iarna si se pune in camara

Răspundeţi la aceasta postare

Castraveții se pun la umbra,nu la soare...

Răspundeţi la aceasta postare

Cand se pun numai cu apa si sare,intai se tulbura,dar puneti conservant si stau foarte bine.Eu pun asa si pt.iarna.

Cu conservant mai sunt bio?

Nu mai sunt bio,dar mai multa siguranta de a se pastra.

cat conservant se pune?

De cat e borcanul?

Adica de cati L?

Se face saramura cu o lingura de sareNEIODATA....Se da in clocot si se pune peste castraveti, asta se repeta si a doua zi si a treia zi tin f bine ptr iarna secretul muraturilor bune este SAREA NEIODATA

5

flori837 adica in fiecare zi sa schimb apa?

La cantitatea aceasta se pune 1/2 lingurita

Nu schimbati nici o apa

Eu la 1 litru apa pun 1 lingura sare gronjoasa neoodata,amestec pana se topeste sarea si pun zeama rece peste castraveti. Nu este reteta da vara dar peste tin foarte bine fara conservant. Eu am la beci si de acum 2 ani puși asa cu apa rece.

, nuuuu,,, acea saramura se rastoarna din borcanul cu legume si se repeta fierberea,, normal mai scade,atunci se completeaza cu alta saramura (1 lingura de sare la litru de apa)sare neiodata

cristina6,daaa, ca aveti beci dar care nu are?

flori837 asa este. ?

Eu pun de ani de zile asa si se tin in camara ff.bine

cristina6, nu sunt adepta conservantului. Nu folosesc asa ceva.insa cu saramura clocotita numai trebuie vanturate muraturile, varza e.t.c.

Răspundeţi la aceasta postare

Trebuia vinturata zeama!

cum adica vanturata zeama??

se goleste si de pune iai cateva zile la rand...dar nu se tine la soare..duce o perioada se opreste din fermentat si se limpezeste dar acest borcan nu al garantez se anmoaie este prea fortata fermentarea

Răspundeţi la aceasta postare

CU CONSERVANT SI TINUTI LA UMBRA II MAI VANTURATI DIN CAND IN CAND.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu-i lasa la soare,pune-i în roșii sau buruieni după ce se mureaza,le schimbi moarea cu alta apa cu sare la jumatate și nu se mai tulbura

Răspundeţi la aceasta postare

va multumesc foarte mult tuturor?

Răspundeţi la aceasta postare

Țineți borcanul la umbră nu la soare

Răspundeţi la aceasta postare

Se spune din bătrâni că atunci când te hotărăști să pui murături,trebuie să fii,, călugăr"

Adică?

mihaela9 fără amor,,,,,,

Ahaaaa! Altfel nu...merge!

mihaela9 OK!

Răspundeţi la aceasta postare

Eu le m ai pun si usturoi,cozi de marar,crengi de vişin,foi de dafin,boabe mustar si piper...apa care o pun peste ei o dau in clocot si la litru de apa,pun o lingura cu varf de sare.Va garantez ca raman tari si zeama foarte curata(limpede chiar)

multumesc de reteta?

Cu drag!

Răspundeţi la aceasta postare

S-au stricat muraturile☹

Răspundeţi la aceasta postare

Asa trebuie sa arate castravetii de vara ei fermenteaza pana incep sa se mureze eu i-am pus de 4 zile in fiecare zi zgatai borcanu si cand incep sa se acreasca un pic ii bag la frigider pana ii consum toti.

Răspundeţi la aceasta postare

?

Răspundeţi la aceasta postare

Mai trebuie sare!

Răspundeţi la aceasta postare

Au prins aer de asta s au tulburat

Răspundeţi la aceasta postare

vreti sa-i lasati pentru iarna?

Răspundeţi la aceasta postare

vrem sa ii consumam acum.cam cate zile trebuie lasati pana se mureaza?

Răspundeţi la aceasta postare

Sare grunjoasa de muraturi. Sarea de mare nu este buna.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu trebuiau puși la soare undeva la umbră.

Răspundeţi la aceasta postare

Și nici filetul nu a fost bun.

Răspundeţi la aceasta postare

ii gustati acu depinde cat ii vreti de acri maxim o saptamana.eu pun la 1 l apa o lingura si jumatate sare mare de muraturi,usturoi morcov si palarii de la marar

Răspundeţi la aceasta postare

Da da pe iarna se pun opăriți sau cu pa rece și nu la soare aceștia sunt de mâncat acuma de pofta

Răspundeţi la aceasta postare

Sare eu pun după gust puțin mai sarat

Răspundeţi la aceasta postare

Iar daca vreti sa puneti pentru iarna lasati o saptamana la murat zbateti borcanu bine apoi scurgeti zeama din ei puneti zeama sa se limpezeasca in ceva puneti inapoi dupa ce sa limpezit si sterilizati 15 min de cand incepe apa sa clocoteasca. SE MAI PUN SI CU OTET DAR AIA NU NE AJUTA CU NIMIC CEI MAI BUNI SUNT MURATI CA ACTIVEAZA CA SI UN PROBIOTIC PENTRU ORGANISM.

Răspundeţi la aceasta postare

Felicitari pt curajul de ai pune inainte de a cere sfaturi. Or să iasă buni in tot cazul

?

Răspundeţi la aceasta postare

Cei mai buni..arata exact cum trebuie sa arate..cam trei zile..dar mai bine gustati..mie imi plac nu f acri..mai mult,,ametiti '? deja suntem la a patra tura pe anul asta..

?

/></div></body></html>

Răspundeţi la aceasta postare

Se pune o lingura plina bine de sare la un litru de apa si se vantura 3,4 zile si dimineata si seara si se pune la umbra.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu tine borcanul la soare se tine la umbra.

Răspundeţi la aceasta postare

Sare neiodata se pune

Răspundeţi la aceasta postare

Asa trebuie sa fie.Vor fi buni

Răspundeţi la aceasta postare

super multumesc?

Răspundeţi la aceasta postare

????

Răspundeţi la aceasta postare

Am observat din comentarii ca sunt putini cei care experimenteaza aceasta reteta..de,,castraveti la soare'..o bunatate..mie imi plac mult..am facut deja de cateva ori..

Răspundeţi la aceasta postare

Mary Lapugean Mary uite aici o reteta explicata stiintificCastraveti murati de vara la soare | Savori Urbane https://savoriurbane.com/ › castraveti-mur...

Izabella iza,iti multumesc

Cu drag

Răspundeţi la aceasta postare

Sunt foarte buni

Răspundeţi la aceasta postare

Este normal sa se tulbure pt ca fermenteaza la soare,sa i vanturati,sunt super in trei,patru zile!

Răspundeţi la aceasta postare

Da,e ceva normal!

Răspundeţi la aceasta postare

da

Răspundeţi la aceasta postare

Saramura trebuie să o fervenți și punerea peste castraveti

Răspundeţi la aceasta postare

Ati incercat....ii puteti arunca, puneti altii, dar la umbră!!!

de ce sa ii arunce sunt buni

Sunt cei mai buni..castraveti la soare..murati in 3 zile..

corina5 Atunci sa schimbe saramura...poate mai salvează ceva..

denisa714 Nu contest!!!

Asa trebuie sa arate..pacat ca nu ati gustat asa bunatate:)

denisa714 Fac in fiecare vară, dar ii tin la umbră, nu grăbesc fermentarea!!!

Astia asa se fac..am facut deja de cateva ori..in trei zile se fac la soare..si sunt extraordinari..

corina5 nui aruncați sunt buni

Răspundeţi la aceasta postare

Au stat prea mult in soare,la umbra cu ei acum

Răspundeţi la aceasta postare

Pai si normal daca sunt.pusi lw murat fermenteaza da se moae in cateva zile

Răspundeţi la aceasta postare

Ati vazut.ca sanatoasa e zeama de la castravetii murati imi lasa gura apaaa

Răspundeţi la aceasta postare

Cum adică să-i vântur?Nu râdeți că am pus și eu,marți și azi s-a albit compoziția.Le dau capacul jos și suflu cu un pai c a la varză?Maine va pun poză!

Răspundeţi la aceasta postare

Mulțumim!Și eu fac tot acum!Am să incerc și pentru iarna!

Răspundeţi la aceasta postare

Daca s au murat se arunca apa,se clatesc si se dau la frigider,sunt buni de consum!

Răspundeţi la aceasta postare

Răspundeți la acest subiect

Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a face diferența între calculatoarele individuale, setările de servicii personalizate, scopurile analitice și statistice, personalizarea conținutului și difuzarea anunțurilor. Acest site poate conține și module cookie terță. Dacă continuați să utilizați site-ul, presupunem că acesta corespunde cu setările curente, dar le puteți modifica oricând. Mai multe informații aici: Politica de confidențialitate și de folosire a cookie-urilor