CORDON BLEU IN ALUAT

În așteptarea spectacolului care începe în curând " Românii au talent ", am pregătit un fel de cordon bleu în aluat și cu o sălățicăCORDON BLEU IN ALUATAm avut 5 cotlete de porc fără os pe care le-am bătut tare și le-am făcut subțiri. Am avut 12 ciuperci champignion potrivit de mari, le-am tăiat nu foarte mărunt, am tocat și o ceapă mică. În 2 linguri de ulei am călit ceapa, apoi am adăugat ciupercile, am pus sare, piper după gust și am lăsat să scadă până când s-a evaporat tot lichidul din ciuperci. Am spart un ou și am amestecat până când oul s-a întărit și a legat compoziția de ciuperci. Am oprit focul și am adăugat 2 căței de usturoi pisați. Am luat o felie de carne și pe una din margini am pus compoziție de ciuperci, deasupra am pus cașcaval ras. Am rulat și am prins capetele cu scobitori. Într-o cratiță am pus ulei, cam un pahar, și am prăjit rulourile. Le-am ținul pe foc doar cât să se albească apoi le-am scos pe prosop absorbant de bucătărie. Până să mă apuc de aceste rulouri am frământat un aluat de pâine din 500 gr.făină, un plic de drojdie uscată de.Oetker, o linguriță de sare și 2 de zahăr și 350 ml.apă caldă. Am frămîntat și am lăsat la dospit. Până când am terminat cu rulourile și până când s-au răcit a crescut și aluatul. Eu am avut 5 rulouri, deci am rupt 5 bucăți din aluat, am întins bine in foaie subtire, am pus ruloul în mijloc, am trecut cu pensula unsă cu ou bătut pe marginile foii de aluat, am impăturit și cu furculița am apăsat pe margine să se lipească. De asemenea am înțepat ruloul cu furculița pentru a nu se umfla aluatul și l-am pus în tava tapetata. Am procedat identic și cu celelalte rulouri. Din aluat mi-a mai rămas puțin așa că am împletit un covrigel, sau cum i-o zice, apoi le-am uns cu ou bătut și am introdus tava în cuptorul încins dinainte la 170 de grade. Când s-au rumenit frumos am scos tava din cuptor. Acum deja se pot servi alături de un piure, cartofi prăjiți sau natur, lângă o salată de care va place. Sunt la fel de bune și calde și reci.Va doresc seara minunată alături de familie și dacă vă place, în compania românilor talentați!

Răspundeți la acest subiect

Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a face diferența între calculatoarele individuale, setările de servicii personalizate, scopurile analitice și statistice, personalizarea conținutului și difuzarea anunțurilor. Acest site poate conține și module cookie terță. Dacă continuați să utilizați site-ul, presupunem că acesta corespunde cu setările curente, dar le puteți modifica oricând. Mai multe informații aici: Politica de confidențialitate și de folosire a cookie-urilor