Buna ziua am si eu o intrebare am mai multe mere si a-si vrea sa le pun pt.tuica cum sa procedez stiu ca se macină si se pun in butoi mai trebuie ceva pus peste?
Buna ziua am si eu o intrebare am mai multe mere si a-si vrea...
Zahăr,dacă vreți mai multă țuică
Dacă merele sunt coapte și conțin suficient zahăr nu mai trebuie nimic. ( Conținutul de zahăr este în funcție de soi ) Mai puteți adăuga zahăr dizolvat in apă.
Se taie mărunt se pun în butoi se adaugă zahar(10gr la litru sau kg)dizolvat în apa si bineinteles apa călcat a incepe fermentare se tin minim 15 zile dupa care distilati.....
Călcat =calda
Zahar;căutați pe google retete cu cantitate exactă.
Zahar si fructele tocate,s-au zbrobite.
Din mete nu pre iese tuica am cinci ani de cand fac am ancercat toate variantele am lasat si un an la macerat in beci si tit slab
Dragu meu,noi facem rachiu numai din mere si crede ma este foarte bun
Zahar ptr tarie
Ca sa doata capu
Da un kl de zahar la 10 l apa si cm tot 10 kl mere
Zahar si apa pt ca nu prea isi lasa zeama
Fara zahar pe cat posibil. La orice fel de tuica. Doare capu' a doua zi. Mai bine un 10% prune.
Mai bn nu întrebai,o să te doară capul de atâtea cantități și rețete,mai bn cumpăra o carte de la magazinele tip Agroland
Noi le zdrobim apoi le punem în butoi Adăugăm un kg de zahar la 10 litri de apa
Daca fructele sant coapte,cum este firesc sa fie la recoltare( indiciu:semintele trebuie sa fie maronii spre negru),se toaca cat mai marunt si se pun in vasul de fermentare,fara zahar adaugat din mai multe considerente.Dupa o perioada se face controlul fermentatiei:se face o copca la nivelul materialului iar cu un tarus suficient de lung bagat in vasul de fermentare pana la fund se face unloc in material astfel ca partea lichida a acestuia sa se omogenizeze iar in urma degustarii acesta nu mai trebuie sa fie dulce,sa fie c un vin sec,fara a da in acreala.In acest moment fermentatia este gata si se poate duce la distilat.Adaosul de zahar nu se justifica din mai multe considarente:calitativ,cantitativ si al fermentatiei,cand fiecare fruca are propria drojdie care duce la bun sfarsit fermentarea zaharului propriu acumulat in mod natural.
Multumesc!!
Cine pune zahar și-l doare capul a doua zi = bețiv Bei doar un paharul la masa. Tulai doamne ?
Nu o sa pun zahăr sa vedem ce o sa iasa mă apuc de măcinat multumesc mult pt răspunsuri ?
Eu le am zdrobit, am pus zahar diluat in apa.
Nu puneți nimic
Tocate sau zdrobite puse în butoi la fermentat!Nu recomand zahăr!
Daca vrea,nu i musai,pui capacul la butoi
Eu am pus merele intregi si le-am dat un clocot. Apoi le-am macinat. La un vas de 1000 de litri am pus 50 kg zahar si 4 pachete mari de drojdie proaspata muiata in apa calduta. Am pus in straturi. Mere, zahar si drojdie. In 2 saptamani sunt gata de facut tuica. Iese tuica buna, mai multa si nu te doare capul dupa ea. Asta o spun din proprie experienta. Spor sa aveti.
Se fierb intr-un cazan mai mare, vas de 100 de litri. La fiecare 2-3 ture undate se toarna si apa in care s-au fiert. Se repeta pana se termina toate. Se acopera cu folie, se leaga bine sa se raceasca incet.
Merge si nefierte la căldurile acestea.
Fara putin zahăr țuica zero daca merele sint acre
Date la zdrobitor si o treime stoarse si pus mustul peste celelalte doua treimi si lăsate la fermentat 21 zile(se simte cînd încep sa fermenteze)
Nu-mi doresc astfel de sugestii in scest GRUP!
Nu va place rachiul?nu beti,doar cititi, atat de multe lucruri interesante si utile le invatam.o seara buna
Fara zahar
Noi facem de peste 40 de ani rachiu de mere si n am pus niciodata zahar drojdie si altele,si va spun iese la 60de grade,bineinteles distilat de doua ori,primavara la foc de lemne.merele le adunam de acum,
Eu am dat o sugestie, fiecare face cum vrea. Am avut foarte multe mere si nu aveam unde sa le punem. Asa am facut si toamna tuica si am lasat si fara zahar pt primavara. Si de prin anii 80 tot asa am facut. Si tot la 60 de grade lasata tuica.
Nu am pus zahăr doar merele măcinate puse în butoi atat sper sa iasa ceva ce o fi o fi! Va multumesc mult pt răspunsuri nici nu stiam ca sunt atatea moduri de a face țuică! E prima dată când pun pentru țuică! O SEARĂ FRUMOASĂ TUTUROR!!!!
sint bune pentru tuica pui zahar il topeste in apa calduta merele se taie marunt pui zahar
Se sparg cu un ciocan
Ca să iese țuica tare se pune zahar dizolvat în apă Poate merele sant ff coapte si nu trebuie zahar.
Fara zahar vei avea cel mai reusit OȚET DE MERE....din experienta.
Cum faceți oțetul de mere,vreau și eu rețeta amănunțită va rog
Capacul?
In fiecare an le pun intregi merele in butoi, le las pana in primavara inchis ermetic si iese la 50-60grade fiert a2a oara, o zi mununata, spor la treaba
Din experienta mea, pui intregi merele, intregi le scoti.Prepararea tuicii din fructe depinde si de zona si de dimensiunea cazanului. In sudul si estul tarii toate procesele sunt mai rapide(coptul fructelor, fermentatia).La cazanele mici, fara zahar, pierzi timpul de pomana.Ce am invatat eu: fructele se lasa cateva zile la " putrezit", se zdrobesc; la o galeata de fructe se adauga 1kg zahar si o galeata de apa.Pt fiecare kg zahar se obtine 1l tuica de minim 40 grade
Mai puneti niste zahar. Si amestecati-le din cind in cind.
Zahar daca vreti
17grame de zahar = 1 grad alcool...asa se calculează dacă vreți un plus de grade.