Buna ziua am si eu o intrebare am mai multe mere si a-si vrea...

Buna ziua am si eu o intrebare am mai multe mere si a-si vrea sa le pun pt.tuica cum sa procedez stiu ca se macină si se pun in butoi mai trebuie ceva pus peste?

Zahăr,dacă vreți mai multă țuică

Răspundeţi la aceasta postare

Dacă merele sunt coapte și conțin suficient zahăr nu mai trebuie nimic. ( Conținutul de zahăr este în funcție de soi ) Mai puteți adăuga zahăr dizolvat in apă.

Răspundeţi la aceasta postare

Se taie mărunt se pun în butoi se adaugă zahar(10gr la litru sau kg)dizolvat în apa si bineinteles apa călcat a incepe fermentare se tin minim 15 zile dupa care distilati.....

Răspundeţi la aceasta postare

Călcat =calda

Răspundeţi la aceasta postare

Zahar;căutați pe google retete cu cantitate exactă.

Răspundeţi la aceasta postare

Zahar si fructele tocate,s-au zbrobite.

Răspundeţi la aceasta postare

Din mete nu pre iese tuica am cinci ani de cand fac am ancercat toate variantele am lasat si un an la macerat in beci si tit slab

Dragu meu,noi facem rachiu numai din mere si crede ma este foarte bun

Răspundeţi la aceasta postare

Zahar ptr tarie

Răspundeţi la aceasta postare

Ca sa doata capu

Răspundeţi la aceasta postare

Da un kl de zahar la 10 l apa si cm tot 10 kl mere

Răspundeţi la aceasta postare

Zahar si apa pt ca nu prea isi lasa zeama

Răspundeţi la aceasta postare

Fara zahar pe cat posibil. La orice fel de tuica. Doare capu' a doua zi. Mai bine un 10% prune.

Răspundeţi la aceasta postare

Mai bn nu întrebai,o să te doară capul de atâtea cantități și rețete,mai bn cumpăra o carte de la magazinele tip Agroland

Răspundeţi la aceasta postare

Noi le zdrobim apoi le punem în butoi Adăugăm un kg de zahar la 10 litri de apa

Răspundeţi la aceasta postare

Răspundeţi la aceasta postare

Daca fructele sant coapte,cum este firesc sa fie la recoltare( indiciu:semintele trebuie sa fie maronii spre negru),se toaca cat mai marunt si se pun in vasul de fermentare,fara zahar adaugat din mai multe considerente.Dupa o perioada se face controlul fermentatiei:se face o copca la nivelul materialului iar cu un tarus suficient de lung bagat in vasul de fermentare pana la fund se face unloc in material astfel ca partea lichida a acestuia sa se omogenizeze iar in urma degustarii acesta nu mai trebuie sa fie dulce,sa fie c un vin sec,fara a da in acreala.In acest moment fermentatia este gata si se poate duce la distilat.Adaosul de zahar nu se justifica din mai multe considarente:calitativ,cantitativ si al fermentatiei,cand fiecare fruca are propria drojdie care duce la bun sfarsit fermentarea zaharului propriu acumulat in mod natural.

Multumesc!!

Răspundeţi la aceasta postare

Cine pune zahar și-l doare capul a doua zi = bețiv Bei doar un paharul la masa. Tulai doamne ?

Răspundeţi la aceasta postare

Nu o sa pun zahăr sa vedem ce o sa iasa mă apuc de măcinat multumesc mult pt răspunsuri ?

Răspundeţi la aceasta postare

Eu le am zdrobit, am pus zahar diluat in apa.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu puneți nimic

Răspundeţi la aceasta postare

Tocate sau zdrobite puse în butoi la fermentat!Nu recomand zahăr!

Răspundeţi la aceasta postare

Daca vrea,nu i musai,pui capacul la butoi

Răspundeţi la aceasta postare

Eu am pus merele intregi si le-am dat un clocot. Apoi le-am macinat. La un vas de 1000 de litri am pus 50 kg zahar si 4 pachete mari de drojdie proaspata muiata in apa calduta. Am pus in straturi. Mere, zahar si drojdie. In 2 saptamani sunt gata de facut tuica. Iese tuica buna, mai multa si nu te doare capul dupa ea. Asta o spun din proprie experienta. Spor sa aveti.

Se fierb intr-un cazan mai mare, vas de 100 de litri. La fiecare 2-3 ture undate se toarna si apa in care s-au fiert. Se repeta pana se termina toate. Se acopera cu folie, se leaga bine sa se raceasca incet.

Merge si nefierte la căldurile acestea.

Răspundeţi la aceasta postare

Fara putin zahăr țuica zero daca merele sint acre

Răspundeţi la aceasta postare

Date la zdrobitor si o treime stoarse si pus mustul peste celelalte doua treimi si lăsate la fermentat 21 zile(se simte cînd încep sa fermenteze)

Răspundeţi la aceasta postare

Nu-mi doresc astfel de sugestii in scest GRUP!

Nu va place rachiul?nu beti,doar cititi, atat de multe lucruri interesante si utile le invatam.o seara buna

Răspundeţi la aceasta postare

Fara zahar

Răspundeţi la aceasta postare

Noi facem de peste 40 de ani rachiu de mere si n am pus niciodata zahar drojdie si altele,si va spun iese la 60de grade,bineinteles distilat de doua ori,primavara la foc de lemne.merele le adunam de acum,

Răspundeţi la aceasta postare

Eu am dat o sugestie, fiecare face cum vrea. Am avut foarte multe mere si nu aveam unde sa le punem. Asa am facut si toamna tuica si am lasat si fara zahar pt primavara. Si de prin anii 80 tot asa am facut. Si tot la 60 de grade lasata tuica.

Răspundeţi la aceasta postare

Nu am pus zahăr doar merele măcinate puse în butoi atat sper sa iasa ceva ce o fi o fi! Va multumesc mult pt răspunsuri nici nu stiam ca sunt atatea moduri de a face țuică! E prima dată când pun pentru țuică! O SEARĂ FRUMOASĂ TUTUROR!!!!

Răspundeţi la aceasta postare

sint bune pentru tuica pui zahar il topeste in apa calduta merele se taie marunt pui zahar

Răspundeţi la aceasta postare

Se sparg cu un ciocan

Răspundeţi la aceasta postare

Ca să iese țuica tare se pune zahar dizolvat în apă Poate merele sant ff coapte si nu trebuie zahar.

Răspundeţi la aceasta postare

Fara zahar vei avea cel mai reusit OȚET DE MERE....din experienta.

Cum faceți oțetul de mere,vreau și eu rețeta amănunțită va rog

Răspundeţi la aceasta postare

Capacul?

Răspundeţi la aceasta postare

In fiecare an le pun intregi merele in butoi, le las pana in primavara inchis ermetic si iese la 50-60grade fiert a2a oara, o zi mununata, spor la treaba

Răspundeţi la aceasta postare

Din experienta mea, pui intregi merele, intregi le scoti.Prepararea tuicii din fructe depinde si de zona si de dimensiunea cazanului. In sudul si estul tarii toate procesele sunt mai rapide(coptul fructelor, fermentatia).La cazanele mici, fara zahar, pierzi timpul de pomana.Ce am invatat eu: fructele se lasa cateva zile la " putrezit", se zdrobesc; la o galeata de fructe se adauga 1kg zahar si o galeata de apa.Pt fiecare kg zahar se obtine 1l tuica de minim 40 grade

Răspundeţi la aceasta postare

Mai puneti niste zahar. Si amestecati-le din cind in cind.

Răspundeţi la aceasta postare

Zahar daca vreti

Răspundeţi la aceasta postare

17grame de zahar = 1 grad alcool...asa se calculează dacă vreți un plus de grade.

Răspundeţi la aceasta postare

Răspundeți la acest subiect

Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a face diferența între calculatoarele individuale, setările de servicii personalizate, scopurile analitice și statistice, personalizarea conținutului și difuzarea anunțurilor. Acest site poate conține și module cookie terță. Dacă continuați să utilizați site-ul, presupunem că acesta corespunde cu setările curente, dar le puteți modifica oricând. Mai multe informații aici: Politica de confidențialitate și de folosire a cookie-urilor