Buna dimineata! Astazi vorbim despre GOJI. GOJI, denumit stiintific...

Buna dimineata!

Astazi vorbim despre GOJI.

GOJI, denumit stiintific Lycium Barbarum, face parte din familia Solanacee. Originar din Tibet, arbustul de goji are o coroana de 2 metri in diametru, ramuri spinoase, cu fructe bogate in vitamine. Goji este foarte bine adaptat la conditiile de mediu din tara noastra. Goji poate fi plantat in sistem tufa sau pom. Acesta prefera solurile insorite, cu pante line, orientate spre sud si un ph de 6-7. Arbustul de goji rezista la variatii de temperatura, intre -25 grade C si -4 grade Celsius. Goji infloreste in luna mai si fructifica in luna iulie. In antichitate frunzele de goji erau utilizate pentru incetinirea procesului de imbatranire si mentinerea sanatatii. In prezent, fructele se utilizeaza in alimentatie, productie farmaceutica si apicultura, fructele fiind foarte apreciate de specialisti pentru aportul ridicat in antioxidanti si vitamine. Plantatiile de goji incep sa prinda si la fermierii si agricultorii romani din ce in ce mai mult mai ales datorita cererii crescute pe pietele vest-europene pentru produsul finit – fructele goji.

Foto & Text: pestre.ro

Răspundeți la acest subiect

Acest site utilizează cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a face diferența între calculatoarele individuale, setările de servicii personalizate, scopurile analitice și statistice, personalizarea conținutului și difuzarea anunțurilor. Acest site poate conține și module cookie terță. Dacă continuați să utilizați site-ul, presupunem că acesta corespunde cu setările curente, dar le puteți modifica oricând. Mai multe informații aici: Politica de confidențialitate și de folosire a cookie-urilor